Friss hírek percről-percre
Klikk.hu legyen a kezdőlapom

Katalán körverseny 2024 - versenyzők, eredmények



A hétvégén pedig már a World Tour soron következő versenye, a Katalán Kör vette kezdetét, ahol olyan neves versenyzők álltak rajthoz, mint az Olaszországban dobogós Tadej Pogacar és Valter Attila, aki ezúttal segítő szerepben tűnt fel.



A verseny első napján a mezőny 174 kilométeres távon mérette meg magát, ahol az emelkedők és lejtmenetek hatására megszakadt a csoport. A befutón azonban Nick Schultz, az ausztrál versenyző vitte el a show-t, aki meglepetésszerűen támadott az utolsó kilométeren. Csoportja láthatóan nem vette komolyan a támadást, és bár Pogacar mindent megtett azért, hogy az utolsó 300 méteren becserkéssze az Israel csapat bringását, Schultz végül körülbelül fél méterrel megelőzte őt a célvonalnál.



Valter Attila az első csoporttal ért célba, sikeresen teljesítve a Vuelta-győztes Sepp Kuss segítését, aki a kilencedik helyen zárt.

A Befutó Eredményei:
  • 103. Katalán Körverseny
  • 1. szakasz (Sant Feliu de Guíxols–Sant Feliu de Guíxols, 173.9 km):
      1. Nick Schultz (ausztrál, Israel-Premier Tech) 4:11:38 óra
      1. Pogacar (szlovén, UAE Emirates) azonos idővel
      1. Williams (brit, Israel-Premier Tech) azonos idővel
    • …15. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) 2 másodperc hátrány

Ez a győzelem nemcsak Schultz számára jelent nagy siker, hanem az Israel-Premier Tech csapat számára is, amely így erős kezdettel nyitotta a Katalán Kört, bizonyítva, hogy a mezőnyben mindenki számára rejtett lehetőségek vannak.

A hírek legjobb olvasási élményét Google Chrome böngésző alatt éred el, Google Chrome böngésző letöltése google regisztráció nélkül is elérhető. Javasolt mindig a Google Chrome böngésző frissítése. Az oldalon Google hirdetések szerepelnek ennek részleteit Google fiók belépés után tekintheted meg.
Klikk Kapcsolat  |  Impresszum