Friss hírek percről-percre
Klikk.hu legyen a kezdőlapom

Erzsébet utalvány nyugdíjasoknak kinek jár - mutajuk!

Az Erzsébet utalvány egy olyan juttatási forma, amelyet a magyar kormány az idősek támogatására hozott létre. Ezen utalványok célja, hogy segítsék a nyugdíjasokat a mindennapi életvitelükhöz szükséges kiadások fedezésében, különösen az ünnepi időszakokban. De kinek jár pontosan az Erzsébet utalvány, és hogyan lehet igényelni? Cikkünkben minden fontos információt összegyűjtöttünk.Kinek jár az Erzsébet utalvány?

Az Erzsébet utalványra jogosultak körét a kormány évente határozza meg, de általában az alábbi csoportok részesülhetnek ebben a támogatásban:

 1. Öregségi nyugdíjasok: Akik az állami nyugdíjrendszer keretében öregségi nyugdíjat kapnak.
 2. Rokkantsági nyugdíjasok: Azok, akik rokkantsági nyugdíjban részesülnek.
 3. Özvegyi nyugdíjasok: Akik özvegyi nyugdíjra jogosultak.
 4. Korhatár előtti ellátásban részesülők: Azok, akik a korhatár előtti nyugdíjellátásban részesülnek.
 5. Egyéb nyugdíjszerű ellátásban részesülők: Ide tartoznak például az árvaellátásban részesülők is.
Hogyan igényelhető az Erzsébet utalvány?

Az Erzsébet utalványok igénylésének folyamata az elmúlt években egyszerűsödött, és az érintetteknek általában nincs külön teendőjük az utalványok megszerzéséhez. Az utalványokat az állam automatikusan postázza a jogosultak számára. Fontos azonban néhány dolgot szem előtt tartani:

 1. Nyilvántartás: A jogosultaknak szerepelniük kell a nyugdíjas nyilvántartásban. Amennyiben valaki még nem kapott utalványt, érdemes ellenőrizni a nyilvántartási adatokat.
 2. Postai kézbesítés: Az utalványokat a Magyar Posta kézbesíti. Ha valaki nem kapja meg időben az utalványát, érdemes a helyi postahivatalban érdeklődni.
 3. Érvényesség: Az Erzsébet utalványoknak van egy meghatározott érvényességi idejük, amelyet fontos betartani, különben az utalványok lejárnak és nem használhatóak fel.
Milyen célokra használható fel az Erzsébet utalvány?

Az Erzsébet utalványok széles körben felhasználhatóak különböző termékek és szolgáltatások vásárlására. Az elfogadóhelyek listája évről évre bővül, de általában az alábbi helyeken biztosan lehet vele fizetni:

 • Élelmiszerboltok és szupermarketek
 • Gyógyszertárak
 • Közüzemi szolgáltatók (pl. gáz, villany)
 • Egyes utazási irodák és szolgáltatók

Erzsébet utalvány nyugdíjasoknak

Az Erzsébet utalványok fontos szerepet játszanak a nyugdíjasok mindennapi életének megkönnyítésében, különösen az ünnepi időszakokban. A támogatás célja, hogy segítse az időseket abban, hogy méltó módon élhessék meg a nyugdíjas éveiket. Ha Ön vagy egy hozzátartozója jogosult lehet erre az utalványra, érdemes figyelni a postai értesítéseket és ellenőrizni a nyilvántartási adatokat, hogy biztosan megkapják a megérdemelt támogatást.

A hírek legjobb olvasási élményét Google Chrome böngésző alatt éred el, Google Chrome böngésző letöltése google regisztráció nélkül is elérhető. Javasolt mindig a Google Chrome böngésző frissítése. Az oldalon Google hirdetések szerepelnek ennek részleteit Google fiók belépés után tekintheted meg.
Klikk Kapcsolat  |  Impresszum